Filosofie

sprekendemantelzorgers-filosofie
Sprekende Mantelzorgers is geïnitieerd door Marjo Brouns, Cora Postema en Annette Stekelenburg. Samen met de andere Sprekende Mantelzorgers zijn zij van mening dat de samenleving en in het bijzonder de zorg & welzijnssector de inspiratie van friskijkers, dwarsdenkers en blikopeners kan gebruiken.

Sprekende Mantelzorgers zijn wars van betutteling en slachtofferschap. Ze zijn eigentijds, prikkelend en misschien zelfs een tikkeltje ondeugend. Zij gaan gezamenlijk en individueel in gesprek met politici en bestuurders, met professionals en studenten, met werkgevers en OR-leden, met mantelzorgers en ook met zorgvragers.

Sprekende Mantelzorgers onderscheiden zich:
• met persoonlijke verhalen die raken
• door hun verfrissende inzichten hoe je het leven boven de zorg en de ziekte uittilt
• door ogen te openen voor wat er wel kan
• met hun vaak verrassende keuzes voor autonomie, eigen verantwoordelijkheid en regie-houden
• door te laten zien hoe taal en toon een sleutel zijn voor samenwerken en verbinding

Sprekende Mantelzorgers zijn deskundig in het op gang op brengen van de beweging en dialoog. Of het nu gaat om inspiratie voor beleid, andere manieren van samenwerking of emancipatie van de mantelzorger. Zij kunnen uw organisatie of evenement verrijken met (interactieve) inleidingen, lezingen of presentaties, gesprekken of colleges, met workshops of masterclasses, blogs of columns. Ook in uw paneldiscussies of in een debat delen zij hun inzichten en ervaringen.

Wilt u weten wie het beste aansluit bij uw congres of ander evenement? Op de individuele profielen vindt u uitgebreidere informatie over de mogelijkheden en verdere afspraken. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.